Analyse
Cimescaut: overname door CBR 4 jaar geleden - woensdag 22 januari 2014

De cementgroep CBR heeft een belang van 62,91 % in de mijngroep Cimescaut overgenomen en doet een bod op de resterende aandelen.

Eerstdaags gaat CBR bekendmaken wanneer het bod van start gaat. Na het bod verdwijnt opnieuw een aandeel met een rijke geschiedenis van Euronext Brussel.

 

Cimescaut of voluit Ciments Portland de l’Escaut is een uitbater van steengroeves in de provincies Henegouwen en Luik. De groep kwam in 1927 naar de beurs maar leidt al jaren een teruggetrokken bestaan op Euronext Brussel. De persberichten konden per jaar op één hand worden geteld en het aantal verhandelingen beperkte zich tot enkele per maand.

 

Sinds 2009 staat het bedrijf met getrokken messen tegenover zijn partner, de cementgroep CBR (onderdeel van Heidelberger Cement) over het al dan niet kunnen overnemen van een belang in de steengroeve in Antoing (de belangrijkste activa van Cimescaut). Het geschil werd voor de rechtbank gebracht maar het ultieme verdict sleept aan.

 

De twee kemphanen hebben elkaar nu gevonden en hebben een oplossing uitgedokterd. CBR neemt het 62,91 %-belang van de familie Bertrand in Cimescaut over tegen een prijs van 1322,09 EUR per aandeel, goed voor een premie van 21,41 % tegenover de laatste beurskoers. Hierdoor krijgt CBR in totaal 96,93 % van de groep in handen en gaat de overnemer een bod uitbrengen tegen dezelfde prijs op de resterende aandelen.

 

Deel dit artikel