Analyse
Transics: verhoging biedprijs 4 jaar geleden - woensdag 4 december 2013

Bijna anderhalf jaar was het stil rond Transics nadat het bod van Tavares tegen 7,5 EUR was mislukt. Nu komt er opnieuw leven in de brouwerij.

In februari 2014 zal een uitrookbod worden gelanceerd zodat de resterende aandeelhouders, nog een kleine 5 %, kunnen verkopen tegen 9,50 EUR. De aanhouder heeft dus gewonnen. Daarna zal Transics van de beurs verdwijnen.

 

In juni 2012 lanceerde Tavares, het investeringsvehikel van onder meer CEO Walter Mastelinck, een bod op het beursgenoteerde Transics tegen 7,50 EUR. Enkele marktparticipanten omschreven het bod toen als zeer karig. Het mocht dan ook niet verbazen dat Tavares slechts iets meer dan 73 % in handen kreeg. Daarna viel Transics in een diepe winterslaap en verdwenen de overnameperikelen van tafel.

 

Enkele dagen terug maakte Tavares bekend dat het de institutionele aandeelhouders ING AM (16,5 %) en Generali (zo’n 5 %) heeft kunnen overtuigen om hun Transics-aandelen te verkopen tegen…9,50 EUR.

 

Aandeelhouders die niet zo lang willen wachten, kunnen het aandeel verkopen op de dubbele fixingmarkt (twee koersen per dag). Vorige week vrijdag sloot het aandeel af op 9,35 EUR.

 

Deel dit artikel