Analyse
CFE: advieswijziging 4 jaar geleden - maandag 9 december 2013

Sinds de aankondiging van het akkoord met Ackermans & van Haaren, waardoor CFE weldra de volledige controle over de baggergroep DEME zal hebben, is de koers met bijna 50 % gestegen.

De markt beschouwt CFE nu als een volwaardige baggergroep. Duur.
VERKOPEN.

 

Al is de transactie nog niet afgerond, toch beschouwen beleggers CFE al als een volwaardige baggergroep. DEME was in de voorbije jaren al goed voor gemiddeld 80 à 90 % van de bedrijfswinst van de groep. Als gevolg van het akkoord zal dit cijfer volgend jaar tot 95 % klimmen. CFE kende een forse heropwaardering op de beurs, vooral gezien het Franse Vinci de helft van zijn belang (46,9 %) in CFE afstootte aan AvH, waardoor het risico op een goedkoop bod werd afgewend. Na aanzienlijke investeringen in de laatste jaren staat DEME op het punt een mooie winstgroei te oogsten en met de nieuwe hoofdaandeelhouder van CFE mag er op een guller dividend worden gehoopt. Maar gezien de winst voor 2013 toch zal achteruitboeren tot 2,6 EUR per aandeel (als gevolg van continue verliezen in de bouwpoot), stelt zich de vraag of de herop-waardering niet overdreven is? Op basis van onze optimistische winstramingen voor 2014 (o.a een winst per aandeel van 4,8 EUR) benadert de huidige waardering nu die van concurrent Boskalis, dat ondanks een meer solide balans en een guller dividend, eveneens een duur aandeel is.

 

Koers op het moment van de analyse : 62,79 EUR

 

CFE is een Belgische groep, actief in de bouw en in vastgoedpromotie; ze bezit daarnaast 50 % van het kapitaal van baggergroep DEME, die meer dan 80 % van de bedrijfswinst van de groep genereert. Vinci bezit 46,84 % van het kapitaal van CFE.

 

Deel dit artikel