Analyse
Western Union: geen winststijging in 2014 4 jaar geleden - donderdag 7 november 2013

De groep maakte bekend dat ze voor 2014 niet meer op een winststijging rekent. Hierdoor werd het aandeel te zwaar afgestraft.

De koersdaling biedt u echter de opportuniteit om het aandeel tegen een aantrekkelijke prijs te kopen. Goedkoop aandeel, maakt geen deel uit van onze Amerikaanse favorieten maar interessant ter diversificatie.
KOPEN.

 

Oorspronkelijk bevestigde Western Union voor 2014 een stijging van de resultaten. De groep moet haar ramingen echter neerwaarts bijstellen en mikt tegenwoordig op stabiele resultaten t.o.v. 2013.

 

Reden hiervoor zijn de stijgende kosten als gevolg van de nieuwe normen inzake geldoverschrijving. Deze uitgaven zijn goed voor 3,5 à 4,5 % van de omzet, (t.o.v. 2,5 % tot nu toe).

 

Niettemin behouden we ons advies. De kostenstijging treft immers de hele sector. Bijgevolg zal dit de concurrentiekracht van Western Union niet aantasten. Bovendien beperkt een strengere regelgeving de komst van nieuwe concurrenten op de markt. Ook blijft de groep de wereldwijde nr. 1 inzake internationale geldtransacties, een nog altijd erg winstgevende sector is.

 

We mikken tegenwoordig op een winst per aandeel van 1,40 USD voor 2013 (t.o.v. 1,35 voorheen, een lichte opwaartse bijstelling rekening houdend met beter dan verwachte kwartaalresultaten), van 1,40 USD voor 2014 (t.o.v. 1,50 voorheen) en van 1,50 USD voor 2015.

 

Koers op het moment van de analyse: 17,24 USD

 

Met een marktaandeel van 20 % is het Amerikaanse Western Union (WU) de wereldleider in geldtransactiediensten via niet-bancaire weg. WU biedt particulieren de mogelijkheid om geld over te maken aan particulieren elders ter wereld, zonder dat een van de partijen over een bankrekening hoeft te beschikken. Via een netwerk van ruim 500.000 agenten is 81 % van de omzet dan ook afkomstig van die particulieren. De concurrentie bestaat uit enerzijds MoneyGram en anderzijds de banksector.

 

 

Deel dit artikel