Analyse
Vivendi: voltooiing reorganisatie in zicht 4 jaar geleden - vrijdag 29 november 2013

Het nieuwe profiel van de groep wordt duidelijker.

Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

 

Vivendi had eerder al het grootste deel van zijn belang in Activision Blizzard (videogames) en zijn participatie in Maroc Telecom verkocht.

 

De groep bevestigde nu ook haar plannen om zich via een splitsing en aparte beursintroductie te ontdoen van haar Franse telecomdochter SFR, als ze daarvoor groen licht krijgt van de aandeelhouders in juni 2014 (we komen hier uitgebreider op terug). De winst van Vivendi, dat zijn beurskoers in het derde kwartaal nog met 26 % zag dalen, heeft te lijden onder de moeilijkheden bij SFR, dat moet afrekenen met keiharde concurrentie in Frankrijk.

 

De afsplitsing van SFR zal de financiële structuur van Vivendi versterken. De groep zal dan gehercenteerd zijn rond media en content (Universal Music, Canal + en het Braziliaanse GVT) en moet in principe een betere zichtbaarheid bieden, wat zich zou moeten vertalen in een hogere beurswaardering. Vivendi overweegt ook een guller dividendbeleid en/of de inkoop van eigen aandelen. Op korte termijn zijn er echter geen redenen voor overdadig enthousiasme.

 

Koers op het moment van de analyse: 18.73 EUR

 

Vivendi is een Franse groep die actief is in telecom (SFR, GVT in Brazilië), muziek, tv en videogames.

 

Deel dit artikel