Analyse
TiGenix: speculeren of niet? 4 jaar geleden - donderdag 7 november 2013

TiGenix liet weten dat het tegen eind 2013 goed nieuws verwacht over zijn financiën. Maar zal dit voldoende zijn om een nieuwe kapitaalinjectie te vermijden?

Niet zeker.
VERMIJD DIT AANDEEL.

 

TiGenix lanceerde 2 jaar geleden zijn 1e product op de markt ChondroCelect (kraakbeen knie). Maar de verkopen doen het minder goed dan voorzien en TiGenix schrijft nog altijd rode cijfers. En zelfs na een aantal kapitaalverhogingen (wat het belang van de aandeelhouders fors verwaterde), heeft de groep nog nood aan kapitaal.

 

Ze wil immers investeren in de ontwikkeling van 3 producten, afkomstig uit de fusie met het Spaanse Cellerix en waarop ze rekent om verder te groeien. Cx601 (perianale fistels) staat in het verste stadium van de klinische studie en zou in het beste geval in 2015-2016 kunnen worden gecommercialiseerd. De groep zou misschien een partner buiten Europa hebben gevonden, wat een eerste financiële injectie zou betekenen.

 

Ook speculeert de markt op de verkoop van de Nederlandse productiesite. Maar TiGenix zal het slechts tot in maart kunnen uithouden. En voor de volgende 12 maanden zal het minimum 12 miljoen nodig hebben.

 

Volgens ons zal de bijdrage van een nieuwe partner en de verkoop van de Nederlandse site niet genoeg zijn. Als TiGenix een kapitaalverhoging doorvoert tegen de huidige koers met een decote van 50 % zoals in juli, dan zal elke miljoen het belang van de aandeelhouder met 4 % doen verwateren. 

Deel dit artikel