Analyse
EVS: orderboekje bereikt record 4 jaar geleden - donderdag 14 november 2013

Het orderboekje scheert de hoogste toppen ooit.

Maar gezien de vrees over de gezondheid van de markten waarop de groep actief is, is de koers overdreven gekelderd. Profiteer van deze gelegenheid. De hoop op groei en een hoog dividendrendement maken het aandeel interessant.
KOPEN.

 

Al lag het 3e kwartaal onder onze verwachtingen, toch raakten beleggers vooral in paniek omdat EVS de groeivooruitzichten op zijn markten verlaagde (+5 % per jaar tot +3 %). Een overdreven reactie. EVS kon nl. altijd bewijzen dat het in staat is om marktaandeel te veroveren. Eerst was het gespecialiseerd in omroepvoertuigen, daarna breidde het uit naar studio's. Zo groeide zijn marktaandeel van 1 % tot 8-10 % sinds 2005. Ook blijft EVS zich verder ontwikkelen. Nu heeft het ±33 % van de markt sport (73 % v.d. verkopen) in handen, maar slechts 2 % van de Entertaining, nieuws en media, een markt die 4x groter is en die nu door het marketingteam gerichter wordt benaderd. De winstgroei zal dus eerst afhangen van de capaciteit van EVS om zijn marktaandeel op te drijven. Voorzichtigheidshalve verlagen we onze ramingen, rekening houdend met de conjunctuur en de verwachte stijging van de bedrijfskosten in 2014 (+10 %) door de komende investeringen (cloud…). We mikken op een winst per aandeel van 2,60 EUR in 2013 en van 3,40 EUR in 2014. EVS zou een interimdividend moeten uitkeren eind november (0,87 EUR netto). We voorzien voor 2013 een rendement van 4,6 % netto.  

 

Koers op het moment van de analyse: 45,00 EUR

 

Het Belgische bedrijf EVS is gespecialiseerd in digitale oplossingen (recorders voor vertraagde beelden, montageplatforms, software…) voor televisieproducenten en bioscopen.

 

Deel dit artikel