Analyse
Bouygues : bouwdivisie goed op weg 4 jaar geleden - maandag 18 november 2013

Het herstel van de winstgevendheid is een feit. De bouwdivisie blaakt van gezondheid en zelfs de telecomdivisie kon opnieuw met winst aanknopen.

Ondanks de koersklim (±70% op een jaar) blijft het aandeel goedkoop.
KOPEN.

In het derde kwartaal steeg het bedrijfsresultaat met 13,4 % (zonder herstructureringskosten), waardoor de winst over 9 maanden met slechts 3 % zakt. Bijgevolg bevestigen we onze ramingen voor de winst per aandeel (2,25 EUR voor 2013, 2,50 EUR voor 2014). In de telecomdivisie snoeide de groep in de kosten. Deze activiteit (waarvan het bedrijfsresultaat van 2003 tot 2012 door 4 werd gedeeld) heeft echter geen toekomst, althans niet onder de huidige vorm. Gezien de nieuwe operator Iliad op korte termijn een marktaandeel van 15 % beoogt en op lange termijn van 25 % (11 % nu), zullen de marges van Bouygues nog een flinke tijd onder druk staan. Een toenadering tot een andere operator zou dus positief zijn (misschien SFR, n°2 in Frankrijk, met wie Bouygues een akkoord sloot om het netwerk te verdelen). Maar vooral de divisie bouwberoepen vinden we aantrekkelijk (77 % van de omzet in 2012). Zo kon het bedrijfsresultaat van de bouwpoot op 9 maanden tijd met 19 % klimmen. Over 10 jaar werd het resultaat met 10 vermenigvuldigd terwijl de omzet over de dezelfde periode meer dan verdubbelde. Ook de expertise in grootschalige projecten vormt een echte troef (duurzame ontwikkeling).

 

Koers op het  moment van de analyse : 29,25 EUR

 

Bouygues is Frans conglomeraat, actief in de bouw (onderhoud elektriciteitsnet inbegrepen), vastgoed, openbare werken (wegen), media (TF1) en telecom (mobiele telefonie). De groep bezit ook een participatie in Alstom.


Deel dit artikel