Analyse
Bekaert: matige kwartaalresultaten 4 jaar geleden - vrijdag 15 november 2013

De kwartaalverkopen zakten meer dan voorzien.

We waren al minder optimistisch dan de markt en bevestigen onze ramingen.
Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

 

In het derde kwartaal slonken de verkopen nog maar eens met 10,6 % (-7,5 % over de zes eerste maanden van het jaar), terwijl de markt mikte op een daling van 4% à 5%. Zonder wisselkoerseffecten blijft de daling echter beperkt tot 3,1 % (en tot 5,7 % voor de zes eerste maanden).

 

In het tweede kwartaal zette het herstel zich verder op de Europese markt (+3,2 % zonder overnames en wisselkoerseffecten) maar in Noord- (-16,8 %) en Zuid-Amerika (-7,5 %) kampt de Bekaert met een serieuze terugval van de omzet. Ook zal gezien de vertraging van de groei in Zuid-Amerika en de hevige concurrentie door de toevloed van goedkope Aziatische producten in de VS en in Canada het tij waarschijnlijk niet onmiddellijk keren.

 

In de zone Azië/Stille Oceaan daarentegen overtreffen de verkopen de verwachtingen (+3,8 % zonder overnames en wisselkoerseffecten) maar de inspanningen die de groep gedaan heeft om marktaandeel te recupereren zullen echter hun tol eisen en op de marges wegen.

 

Koers op het moment van de analyse: 27,09 EUR

 

Het Belgisch bedrijf Bekaert is gespecialiseerd in de verwerking van metalen (draadproducten, filters, …) en in technologieën voor het aanbrengen van deklagen met metaalvezels. De groep realiseert 70 % van haar omzet in groeilanden. Haar belangrijkste afzetmarken zijn de automobielindustrie (1/3 van de omzet), de energiesector (1/4 van de omzet) en de bouw (1/5 van de omzet).

 

Deel dit artikel