Analyse
BCP: advieswijziging 4 jaar geleden - dinsdag 19 november 2013

We passen onze ramingen aan.

Als gevolg van een aantal wijzigingen is het aandeel nu correct gewaardeerd.
We raden u aan om niet meer te verkopen op voorwaarde dat u een hoger dan gemiddeld risico niet schuwt.
HOUDEN.

 

Over de eerste negen maanden van het jaar bleef het verlies per aandeel beperkt tot 0,03 EUR en dit dankzij het feit dat de groep in het derde kwartaal betere resultaten boekte dan voorzien. De financiële marge (de verhouding tussen de rentevoeten afkomstig uit leningen en de rentevoeten betaald op deposito's) klom met 15,9 % ten opzichte van het tweede kwartaal. Ook werden de financiële resultaten positief beïnvloed door de opwaardering van het belang in Piraeus bank, dat sneller dan voorzien van de hand werd gedaan (opbrengst van 0,005 EUR per aandeel).

 

Bovendien slaagde de groep erin om in haar kosten te snoeien (-4,6 % over de eerste negen maanden). Gezien de ongunstige economische situatie in Portugal herzag BCP bijvoorbeeld zijn structuur op de binnenlandse markt met als gevolg de sluiting van een aantal agentschappen en personeelsafslankingen.

 

We voorzien een verlies per aandeel van 0,03 EUR voor 2013 en van 0,01 EUR voor 2014. Voor 2015 tippen we op een winst per aandeel van 0,01 EUR.

 

Koers op het moment van de analyse: 0,11 EUR

 

BCP is de grootste Portugese retailbank, ook actief in andere banksegmenten en in andere regio’s.

 

 

Deel dit artikel