Analyse
Xerox verlaagt zijn ramingen 4 jaar geleden - maandag 28 oktober 2013

Blijft het aandeel interessant?

Goedkoop aandeel.
KOPEN.

 

De Amerikaanse groep verlaagde lichtjes haar winstramingen voor 2013. Dit is te wijten aan de minder gunstige vooruitzichten voor het 4e kwartaal dan oorspronkelijk voorzien. De prestaties van dat kwartaal zullen immers lijden onder een stijging van de kosten gelinkt aan het pensioenplan. Overigens evolueert de tak diensten in onderaanneming niet zoals verwacht, terwijl de groep net hoopt dat deze divisie haar nieuwe groeipool wordt. Eens te meer toont dit aan dat de overgang naar het nieuwe model nog heel wat tijd zal vergen.


Niettemin blijven we vertrouwen hebben in Xerox. Bovendien lijkt het dividend ons geenszins bedreigd. Profiteer van de zwakke koers om in de groep te beleggen. 
 

Koers op het moment van de analyse : 9,71 USD

 

 

Xerox is een Amerikaans bedrijf dat gekend is voor de printers en kopieermachines die het imago van het bedrijf al tientallen jaren uitdragen (42 % van de omzet) en gepaard gaan met dienstencontracten (onderhoud, verkoop van inkt en papier, financiering van de verkoop van apparaten). Xerox biedt zijn klanten ook een waaier aan diensten in onderaanneming inzake human resources, financiën, informatietechnologie, documentenbeheer,... (52 % van de omzet).

 

 

 

Deel dit artikel