Analyse
Vijf koopwaardige Amerikaanse aandelen 4 jaar geleden - vrijdag 4 oktober 2013

Welke Amerikaanse aandelen verdienen na hun mooie koersklim in september nog een plaatsje in uw portefeuille?

In september boekten de Amerikaanse aandelen meer winst dan ze in augustus verlies hadden geleden. Een aantal indexen bereikten zelfs absolute recordhoogtes. De reden hiervoor? De beslissing van de Amerikaanse bank om de afbouw van haar soepele monetaire politiek uit te stellen gezien de onzekerheid omtrent de economische groei en het risico op een plotse stijging van de Amerikaanse rentevoeten op lange termijn.
Wel lieten onze Amerikaanse favorieten sinds onze laatste analyse een paar veren als gevolg van ontgoochelende bekendmakingen. Niettemin blijven we u ze aanraden.

 

Accenture

-10,3 % sinds 10/06/2013
De koers kelderde gezien de groep een lagere winst- en omzetgroei aankondigde (bevestigd door de recente jaarresultaten). Dit probleem is echter tijdelijk, aldus Accenture. De groep blijft haar dividend optrekken en aandelen inkopen. Maak van de koersdaling gebruik om uw positie op te voeren.

 

General Electric

+1,3 % sinds 10/06/2013
De groep bevestigt dat ze zich opnieuw op haar industriële activiteiten wil focussen en zich uit haar financiële activiteiten wil terugtrekken. Dankzij deze strategie zou General Electric zijn soliditeit kunnen versterken en de volatiliteit van zijn resultaten inperken.

 

Chevron

-3,6 % sinds 10/06/2013
De koers, die al een tijdje met haar historische maxima flirt, is toe aan een stabilisatie (de koers van olie was de laatste maanden stabiel). Het aandeel blijft onze grote favoriet in de oliesector.

 

Intel

-9,6 % sinds 10/06/2013
Gezien de netelige situatie op de pc-markt verlaagt de groep haar doelstellingen voor 2013. Maar de vooruitgang op het vlak van tabletprocessors en smartphones is aanmoedigend. Ook behoudt Intel zijn dividend voor het 3e kwartaal op 0,225 USD bruto.

 

AT&T

-6,5 % sinds 10/06/2013
De operator plant overnames (van Vodafone, Telefónica…) maar volgens de beleggers verkwist hij zijn liquiditeiten. We menen echter dat de vrees van de beleggers overdreven is gezien de onderwaardering van de Europese telecomsector.

 

Deel dit artikel