Analyse
Option: voortbestaan wederom bedreigd! 4 jaar geleden - vrijdag 11 oktober 2013

Option blijft op de sukkel.

Het nieuwe product levert nog maar bitter weinig omzet op terwijl de beschikbare cash razendsnel wordt opgebruikt. De aandeelhouders moeten stemmen over het voortbestaan. Zeer duur en riskant aandeel.
VERKOPEN.

 

Doordat de mega-softwarelicentiedeal met het Chinese Huawei vorig jaar afliep en de commercialisering van het nieuwe draadloze verbindingsproduct “Cloudgate” (3G- of wifi-router die machines draadloos met elkaar laat communiceren) waarop Option al zijn hoop heeft gevestigd, vertraging opliep, kelderde de omzet in het 1e  halfjaar met 78 % en eindigde de groep in de rode cijfers. Hierdoor is het eigen vermogen nu negatief en moet ze haar aandeelhouders voor een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen om te stemmen over de voortzetting van de activiteiten. Eind maart werd ze overigens op het nippertje van de ondergang gered door een converteerbare obligatie van 9 miljoen euro, maar dat vers geld werd door de negatieve kasstroom van 5 miljoen in de 1e jaarhelft al grotendeels opgesoupeerd. En hoewel Cloudgate goed onthaald wordt en door een aantal toonaangevende telecomoperatoren in de VS al werd goedgekeurd, blijft het bang afwachten hoe de business zal evolueren en hoe lang Option het kan uitzingen voor er opnieuw vers geld moet worden gevonden. Op winst en dividenden hoeft u voorlopig niet te rekenen.

 

Koers op het moment van de analyse: 0,21 EUR

 

Het Belgische Option ontwikkelt en produceert draadloze verbindingstools (modemkaarten, USB-modems, inbouwmodules…) en software die het mogelijk maken draagbare pc's en aanverwanten aan een mobilofoonnetwerk te koppelen voor datacommunicatie.

 

Deel dit artikel