Analyse
Exmar: kwartaalresultaten overtreffen de verwachtingen 4 jaar geleden - vrijdag 25 oktober 2013

Exmar maakte solide kwartaalresultaten bekend met een winst van 0,09 euro per aandeel.

In de volgende kwartalen worden nieuwe ontwikkelingen verwacht in de tak lng-transport en in de offshore-activiteiten.
KOPEN.

 

De resultaten in de tak lpg-transport overschreden de verwachtingen. Niet alleen blijven de vrachttarieven stijgen, ook slaagde de groep erin het droogdokken van zijn schepen te beperken en zijn kosten degelijk te beheren.

 

Ook werd voor de Excel, het enige lng-schip dat niet op lange termijn is verhuurd, een contract afgesloten tot eind december. Het schip zal dus slechts 20 dagen hebben stilgelegen (in droogdok voor onderhoud).

 

Gezien de reeds getekende contracten belooft ook het 4e kwartaal solide resultaten te zullen opleveren. Overigens zal Exmar vergoedingen ontvangen afkomstig uit de olievaten ontgonnen via zijn 1e mobiele extractieplatform, dat de groep in juli 2011 aan het Amerikaanse LLOG afleverde. Het contract voorzag immers extra vergoedingen van 1 USD per olievat indien de dagelijkse productie 35000 olievaten overschreed en dit tot september 2016.

 

Koers op het moment van de analyse: 9,83 EUR

 

Het Belgische bedrijf Exmar is gespecialiseerd in maritieme gastransporten , met name lpg (liquid petroleum gas) en lng (liquid natural gas). Wat lng betreft speelt de groep een voortrekkersrol inzake de hergassing aan boord van het vloeibare gas. Meer dan 80 % van de lng schepen is verhuurd voor een zeer lange periode (11 tot 23 jaar). De winstbijdrage van de lng-activiteiten is dus zeer stabiel (gemiddeld 0,35 EUR per aandeel per jaar).info

 

Deel dit artikel