Analyse
Google: weet waar het mee bezig is 4 jaar geleden - dinsdag 3 september 2013

Ondanks zijn omvang en twijfels over de capaciteit om zijn prijzen te handhaven, slaagt Google erin om verder te groeien.

De vooruitzichten blijven goed maar de koers houdt daar o.i. al deels rekening mee.
HOUDEN.

 

Hoewel Google qua gebruikersaantallen in de VS recentelijk werd bijgebeend door Yahoo, blijft het bedrijf de absolute voorkeur behouden van de meeste adverteerders. Die betalen lage tarieven voor hun reclame, waardoor sommige beleggers zich gaan afvragen of Google zijn groeiritme wel zal kunnen aanhouden, maar die voordelige prijzen worden ruimschoots gecompenseerd door de verkoopvolumes, die in de lift zitten door het stijgend aantal kliks op reclameboodschappen. Dankzij een verbeterde dienstverlening, in het bijzonder voor mobiele toepassingen, zou de druk op de prijzen de komende kwartalen trouwens moeten afnemen. Dat moet Google in staat stellen om voor 2013 een omzetgroei te realiseren van zowat 20%, die zich op zijn beurt moet vertalen in een stijging van de winst per aandeel tot 36 USD, 10% hoger dan in 2012, wat al een goed jaar was. Motorola blijft weliswaar op de rentabiliteit wegen, maar de verliezen zijn verwaarloosbaar en zouden dankzij een herstructureringsplan geleidelijk moeten wegsmelten. De langetermijnvooruitzichten blijven erg solide dankzij het leiderschap van de Google-zoekrobot, maar ook dankzij het Android-besturingssysteem voor gsm's en tablets.

 

Koers op het moment van de analyse: 846,90 USD

 

Google is de favoriete internetzoekmachine van de meeste surfers en heeft als onbetwiste marktleider een ruime voorsprong op concurrenten Yahoo en Bing (Microsoft). Dankzij zijn marktleiderschap kon Google ook veel munt slaan uit internetreclame.

 

Deel dit artikel