Analyse
Bouygues: telecomdivisie doet het beter 4 jaar geleden - maandag 2 september 2013

Dankzij de stijgende winstgevendheid van de telecomdivisie spurt de koers hogerop.

Ook is het potentieel nog niet uitgeput (gezien de hoop op een geloofwaardig groeiplan op middellang termijn). Goedkoop aandeel.
Kopen.


Zoals verwacht kan de groep na een 1e kwartaal in de rode cijfers het 2e kwartaal met winst afsluiten. De omzet bleef stabiel en de winst per aandeel bedraagt 0,72 EUR (-6,5 % t.o.v. 1 jaar voorheen). In de telecomdivisie kon Bouygues mits kostenbesparingen zich aanpassen aan de aanwezigheid van concurrent Iliad (Free). In het 2e halfjaar zou de situatie nog verder moeten beteren. Zowel in de tak telecom als in de tak media (TF1) kan de groep zich maar moeilijk aanpassen aan de evolutie van zijn sectoractiviteiten. De activiteiten stagneren, en genereren bijgevolg minder liquiditeiten, wat op de ontwikkeling van de groep, haar schuldenberg en het dividend zou kunnen wegen. Toch is de situatie niet dramatisch. De takken engineering en openbare werken doen het ondanks de crisis immers goed; hun orderboekjes zijn goed gevuld voor de volgende kwartalen. Ook zou een verjonging van het management eindelijk verandering kunnen brengen in het huidige «business model». Ontwikkelingen in de divisie engineering, waar de knowhow van de groep alom erkend is, zouden de markten moeten geruststellen. We behouden dus onze winstramingen: 2,25 EUR per aandeel voor 2013 en 2,50 EUR voor 2014.

 

 

Koers op het moment van de analyse: 23,665 EUR.

 

 

Bouygues is Frans conglomeraat, actief in de bouw (onderhoud elektriciteitsnet inbegrepen), vastgoed, openbare werken (wegen), media (TF1) en telecom (mobilifonie). De groep bezit ook een participatie in Alstom.

 

 

Deel dit artikel