Analyse
Barco: nieuwe toekomstopportuniteiten 4 jaar geleden - donderdag 12 september 2013

Hoewel het potentieel voor digitale cinema, de groeimotor van de afgelopen jaren, nog niet uitgeput is, heeft Barco al een opvolger van formaat klaar staan.

Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

 

Terwijl de groei op de markten waar Barco actief is, slechts op ±4% per jaar geraamd wordt, wil het de komende 4 jaar zijn omzet (zonder overnames) doen groeien tot 1,5 miljard euro of ±6,9 % op jaarbasis. De groep mikt hiervoor op een groei van haar marktaandelen en gaat zich voortaan ook meer toeleggen op het middensegment van de markt (tot nu gericht op het topsegment). Ook wil ze zich niet louter op producten focussen maar meer op diensten en complete systemen, waarbij interactiviteit en samenwerkingsmogelijkheden via een netwerk en de “cloud” centraal staan. Hoewel de spectaculaire groeicijfers van digitale cinema van de voorbije jaren verleden tijd zijn (eind 2013 zal wereldwijd ±80% van de bioscoopzalen gedigitaliseerd zijn), is Barco ervan overtuigd dit te kunnen compenseren met inkomsten uit mediaservers, 3D-geluid, digitale informatie- en reclameborden en de lancering van laserprojectoren in de 2e helft van 2014. Ook zal de vervangingsmarkt stilaan op gang komen. Barco ziet tevens audiovisuele oplossingen voor bedrijven (o.a. ontvangstruimtes, auditoria, vergaderzalen) als grote nieuwe opportuniteit, vergelijkbaar met digitale cinema, om de toekomstige groei te verzekeren.

 

Koers op het moment van de analyse: 57,57 EUR

 

Barco is een Belgisch technologiebedrijf dat visualisatie- en displayoplossingen (schermen, projectoren …) levert voor professionele markten. Het is actief in meer dan 90 landen en ruim de helft van de omzet wordt buiten Europa gerealiseerd.

 

Deel dit artikel