Analyse
Schneider Electric bevestigt zijn strategie 4 jaar geleden - vrijdag 2 augustus 2013

De halfjaarresultaten bewijzen dat de groep in staat is om het hoofd te bieden aan de crisis.

Schneider is nog steeds van plan om zijn producten- en dienstengamma uit te breiden en bevestigt bijgevolg zijn interesse voor het Britse Invensys.
De koers houdt al rekening met de gunstige vooruitzichten.
HOUDEN.

Door zich meer op Noord-Amerika en Azië te gaan focussen, kon de groep haar groei en haar marges stutten. Voor 2013 bevestigt ze dan ook haar doelstelling en streeft ze minimum naar een gelijke stijging van de omzet en van de marges als een jaar voorheen.

Om verder te groeien deed de groep recentelijk een overnamebod op Invensys (industriële automatismen). Uit deze overname zouden namelijk kostensynergieën kunnen voortkomen. Bovendien zou Schneider op die manier een completer dienstengamma aan zijn klanten kunnen bieden.

Schneiders voorstel bedraagt 502 pence per Invensys-aandeel, met andere woorden 3,8 miljard euro in totaal, een prijs conform aan de gemiddelde uit de sector. Hiervoor zal de groep nieuwe aandelen uitgeven voor een totale waarde van 1 miljard euro. De overige 2,9 miljard euro zal ze vergaren via autofinanciering en via schulden.
Wel moet de transactie nog eind dit jaar door de bevoegde autoriteiten goedgekeurd worden. Wij passen echter al onze ramingen aan om rekening te houden met de winstverwatering die het stijgend aantal aandelen met zich zal meebrengen. Bijgevolg mikken we voor 2013 op een winst per aandeel van 3,46 EUR (t.o.v. 3,56 voorheen) en voor 2014 op 3,60 EUR (t.o.v. 3,71).


Koers op het moment van de analyse: 59,58 EUR
De Franse groep Schneider is actief in de elektriciteitsdistributie (58 % van de omzet), automatiserings- en controlesystemen (27 %) enz. Ze is aanwezig in Europa (34 % van de inkomsten), Noord-Amerika (24 %), het gebied rond de Stille Oceaan (24 %) enz. De laatste maanden heeft Schneider een groot aantal overnames gedaan.


Deel dit artikel