Analyse
Reed Elsevier: solide eerste halfjaar 4 jaar geleden - maandag 19 augustus 2013

Reed Elsevier blijft het fors beter doen dan zijn concurrent Wolters Kluwer.

We bevestigen onze winstramingen.
HOUDEN.

 

In het eerste halfjaar stegen de verkopen van Reed Elsevier nog met 3 % ten opzichte van een jaar geleden (op vergelijkbare basis). De groep is immers niet zozeer blootgesteld aan de Europese markt (21 % van de omzet) die nog steeds in crisis verkeert. Ook de marges groeien opnieuw aan in vrijwel alle afdelingen. Hiermee overtreft de groep de verwachtingen van de markt.

De diensten voor het beheer van klantenrisico's, een erg rendabele tak, blijven de winstgroei trekken. Ook de tak handelsbeurzen doet het erg goed.

In het tweede halfjaar zou deze tendens zich moeten verderzetten. Al ligt de winstgevendheid nu al fors hoger bij Reed Elsevier dan bij Wolters Kluwer, toch verwachten we dat de marges dit en volgend jaar nog zullen verder klimmen naarmate de groep haar productenportefeuille optimaliseert.

 

 

 

Koers op het moment van de analyse: 13,88 EUR.

 

 

 

De Brits-Nederlandse uitgever Reed Elsevier behoort tot de wereldtop voor informatie voor professioneel gebruik. Wereldwijd nummer 1 voor wetenschappelijke en medische uitgaven, in Europa en Azië nummer 1 en in de VS nummer 2 inzake juridische informatie … In de VS ontwikkelt de groep ook diensten voor het beheer van klantenrisico's, hoofdzakelijk voor de verzekeringssector (14 % van de omzet).

 

Deel dit artikel