Analyse
Reckitt Benckiser bevestigt zijn keuzes 5 jaar geleden - maandag 5 augustus 2013

Het dividend gaat erop vooruit.

Het aandeel is correct gewaardeerd
HOUDEN.

 

Het resultaat van het eerste semester is met 13,7 % teruggevallen door het nemen van provisies voor rechtszaken en herstructureringskosten. Zonder deze lasten zou de winst per aandeel er met 7 % op vooruitgegaan zijn.

De omzet is met 6 % toegenomen (zonder wisselkoersverschillen) dankzij de sterke vraag naar producten voor lichamelijke verzorging (+6 %), zoals Dettol, en innovaties op het gebied van gezondheid (+31 %) zoals Strepsils voor kinderen en Mucinex Sinus-Max.

De verkopen van producten voor huishoudelijk onderheid vielen daarentegen met 33 % terug.

De groep blijft vertrouwen hebben in haar strategische keuzes (focus op lichamelijke verzorging en gezondheid ondanks de moeilijke markten, onder andere in Europa).
Een bewijs van dit vertrouwen: zijn interimdividend stijgt met 7 %, iets meer dan verwacht.

Voor 2013 verlagen we, rekening houdend met de niet-recurrente lasten van het eerste semester, onze winstverwachting per aandeel tot 238 pence (tegenover 255 voorheen).
Voor 2014 houden we onze verwachting op 249 pence.


Koers op het moment van de analyse : 4681 pence


Reckitt Benckiser is een Britse groep die actief is in producten voor huishoudelijk onderhoud (Calgon, Woolite, Harpic …) en voor lichamelijke verzorging (Veet, Scholl, voorschriftvrije geneesmiddelen zoals Strepsils …), in geneesmiddelen op voorschrift (Subutex, Suboxone) en in voedingsproducten (mosterd en sausen).
Deel dit artikel