Analyse
Pirelli: contract Formule 1 op de helling? 4 jaar geleden - donderdag 29 augustus 2013

Rekening houdend met het resultaat van het 1e halfjaar alsook met de vooruitzichten van de Italiaanse groep, zijn we van mening dat het aandeel correct is gewaardeerd.

HOUDEN.

 

De Italiaanse groep Pirelli, gespecialiseerd in banden van hoge kwaliteit en eveneens actief in internetuitrustingen, versterkt haar aanwezigheid in Brazilië. Enerzijds heeft ze verkooppunten overgenomen van bandenverkoper Abouchar. Anderzijds zorgde ze voor een toename (van 104 tot 133 eenheden) van het aantal concessiehouders van Pirelli Pneuac (haar eigen verkoopnetwerk).


Toch is er ook minder goed nieuws. Gezien er tijdens het wereldkampioenschap 2013 twijfels rezen rond de veiligheid van de banden, doen er nu geruchten de ronde dat de groep haar contract als exclusieve Formule 1-leverancier wel eens zou kunnen kwijtspelen (dat in dat geval aan het Franse Michelin zou overgeleverd worden).


Daarnaast publiceerde Pirelli zijn halfjaarresultaten. Het omzetcijfer kon met 3,6 % stijgen terwijl de bedrijfswinst echter met 6,1 % daalde en de winst per aandeel terugviel tot 0,31 EUR (t.o.v. 0,44 EUR in het eerste halfjaar van 2012).


De groep bevestigde haar doelstellingen voor 2013 met betrekking tot de omzet en de brutomarge. Rekening houdend met deze informatie mikken wij van onze kant op een winst per aandeel van 0,70 EUR voor 2013 en van 0,85 EUR voor 2014.

 

Koers op het moment van de analyse: 9,05 EUR

 

De Italiaanse groep Pirelli is actief in kwaliteitsautobanden, vastgoed en internetuitrustingen.

 

 

Deel dit artikel