Analyse
Nasdaq OMX: opnieuw koopwaardig ? 5 jaar geleden - woensdag 7 augustus 2013

Zwakke kwartaalcijfers hebben winstnemingen met zich meegebracht.

Het aandeel is evenwel niet interessant.
Niet kopen.
HOUDEN.

 

Indien u wil beleggen in een beursoperator dan kunt u terecht bij het Spaanse BME, goedkoop en interessant voor zijn dividend (brutorendement van 8 %).

In het tweede kwartaal was de groei zonder overnames beperkt tot 1 %. Nasdaq OMX voert een diversificatiestrategie door via gerichte overnames om het verlies van marktaandeel op het vlak van aandelenhandel op te vangen. Het heeft eSpeed (trading schatkistcertificaten) en sommige activiteiten van Thomson Reuters overgenomen.

Maar deze overgenomen activiteiten kosten voor het ogenblik nog steeds heel wat geld en dragen niet bij tot de winst. In het tweede kwartaal zorgden ze ervoor dat de operationele winst 9 % daalde. Op vergelijkbare basis kwam er een stijging van zo’n 5 % uit de bus.

Rekening houdend met financiële lasten die iets boven onze verwachtingen uitkwamen, verlagen we onze winstverwachtingen tot 2,10 USD per aandeel voor 2013 (tegenover 2,20 voorheen) en tot 2,80 USD voor 2014 (tegenover 2,90).Koers op het moment van de analyse : 32,61 USD


Beursoperator Nasdaq OMX beheert niet alleen de Amerikaanse elektronische beurs voor groei- en technologieaandelen, maar ook de Zweedse, de Deense, de Finse en de IJslandse beurs, alsook die van de Baltische staten. De groep heeft zopas niet zonder problemen de sociaalnetwerksite Facebook verwelkomd.

 Deel dit artikel