Analyse
KPN: advieswijziging 4 jaar geleden - maandag 19 augustus 2013

America Movil wil KPN overnemen tegen 2,4 EUR per aandeel.

Gezien de koers nog niet volledig aangepast is aan de biedprijs en het bod volgens ons waarschijnlijk zal doorgaan, raden we u aan om niet meer te verkopen.
HOUDEN.

 

Sinds het bod van Telefónica op het Duitse filiaal KPN E-Plus zag America Movil, dat al 28 % in handen heeft, zijn kans schoon om een bod te doen om de rest van het kapitaal van KPN over te nemen. Zo gezegd, zo gedaan: America Movil biedt 2,4 EUR per aandeel, alias een premie van 20 % t.o.v. de slotkoers voor de bekendmaking van het bod. Gezien de voorgestelde prijs vrij hoog ligt en America Movil al over een flink deel van het kapitaal van KPN beschikt, lijkt een hoger tegenbod ons weinig waarschijnlijk. Vooral gezien KPN met grote operationele en financiële problemen kampt. De groep blijft in eigen land (59 % van de omzet) immers terrein verliezen door de zware concurrentie, o.a. door de kabeloperatoren en de recente komst van Tele2. Zo boerde het bedrijfsresultaat in het 2e kwartaal nog maar eens met 11 % achteruit, wat meer is dan bij de andere Europese telecomoperatoren. Ook de financiële situatie blijft onder druk ondanks de schrapping van het dividend en de recente kapitaalverhoging die het belang van de aandeelhouders fors verdunde. We mikken op een winst per aandeel van 0,2 EUR voor 2013 en van 0,1  EUR voor 2014.

 

 

 

Koers op het moment van de analyse: 2,269 EUR.

 

 

 

KPN is de grootste telecomoperator van Nederland. De groep is ook de derde mobiele operator in Duitsland en in België via resp. E+ en Base. 
 

 

Deel dit artikel