Analyse
GDF Suez: geen slechte verrassingen 5 jaar geleden - maandag 5 augustus 2013

De resultaten voor 2013 zullen solide blijven.

De zwakke activiteit in Europa zal op de resultaten van 2013 wegen maar toch beloven deze nog solide te blijven.
Het aandeel is te zwaar afgestraft en interessant voor het gulle dividend.
KOPEN.

 

Ondanks een moeilijke Europese context kon GDF Suez halfjaarresultaten voorleggen die aan onze verwachtingen voldoen. De groep bevestigt bijgevolg haar jaardoelstelling en behoudt haar tussentijds dividend. De markten konden de weerstand van GDF Suez op prijs stellen, vooral gezien het in de voorbije kwartalen met een aantal tegenslagen moest afrekenen. Bovendien kon de groep dankzij het afstoten van activa haar schuldenberg afbouwen. Andere afstotingen volgen nog opdat de groep minder afhankelijk van Europa zou worden.

Gezien de resultaten menen we dat de beoogde doelstellingen op het vlak van winstgevendheid haalbaar zijn. We behouden dan ook onze ramingen en mikken op een winst per aandeel van 1,12 EUR voor 2013 en van 1,26 EUR voor 2014. Het dividendrendement bedraagt 9 % bruto.


Koers op het moment van de analyse: 16,87 EUR


 

GDF SUEZ is een Franse energie- en nutsgroep die ontstond uit de fusie van Gaz de France en Suez. De groep heeft nog altijd een belang van 35 % in Suez Environnement. Sinds de overname van het Britse International Power is GDF SUEZ 's werelds grootste onafhankelijke elektriciteitsproducent.Deel dit artikel