Analyse
Vivendi: eerste verkoop meer dan welkom 4 jaar geleden - donderdag 25 juli 2013

De Franse groep blaast haar reorganisatie nieuw leven in en wil zich concentreren op media.

De moeilijke economische toestand kan de ambitieuze reorganisatie op de helling zetten. Dit rechtvaardigt het risiconiveau 3.
Aandeel correct gewaardeerd.
HOUDEN.

 

Vivendi onderhandelt over de verkoop van zijn belang van 53 % in Maroc Telecom met Etisalat, een groep uit Abu Dhabi. De prijs waarover wordt onderhandeld, is correct volgens ons. Zelf al zal de impact op de winst (verwacht voor 2014) niet echt groot zijn, toch is het goed nieuws voor de aandeelhouder. Deze stap geeft het project om de te gediversifieerde groep te stroomlijnen geloofwaardigheid. Er is immers heel wat twijfel rond (een gul bod van de Japanse groep SoftBank voor de divisie Universal Music heeft geen gevolg gekregen). De verkoop zal ook toelaten om de schuld te verlichten. Deze verlaging is meer dan welkom nu de belangrijkste tak van de groep, de Franse telecomoperator SFR, te kampen heeft met verscherpte concurrentie en de gevolgen van de economische crisis. Ander goed nieuws: de onderhandelingen met Bouygues Télécom om een deel van het netwerk te delen met Bouygues en SFR. Deze stap zou mogelijk een beursgang van SFR (ongetwijfeld eind 2014) kunnen bespoedigen, hoewel op dit vlak nog niets geregeld is. De dossiers Activision Blizzard (videospelletjes) en GVT (telecom in Brazilië) zijn nog steeds hangende.

 

We behouden onze winstverwachtingen op 1,40 EUR per aandeel voor 2013 en 1,50 EUR voor 2014.

 

Koers op het moment van de analyse: 15,91 EUR

 

Vivendi is een gediversifieerde Franse groep, actief in de telecomsector (controleert het Franse SFR, Telecom Maroc en GVT in Brazilië), muziek, televisie en videospelletjes.

 

Deel dit artikel