Analyse
TF1: moet u op de kar springen? 4 jaar geleden - woensdag 31 juli 2013

Na de bekendmaking van de beter dan verwachte kwartaalresultaten steeg de koers met 7 %.

De kostenbesparingen werden sneller doorgevoerd dan gepland. Ook zijn ze ingrijpender dan oorspronkelijk voorzien. Toch blijven we redelijk pessimistisch over de evolutie van de activiteiten op middellange termijn. De koers is te optimistisch gezien de vooruitzichten van de groep.
Het aandeel is duur en erg volatiel.
VERKOPEN
.

De groep sloot het eerste kwartaal af met een verlies van 0,03 EUR per aandeel en de omzet daalde met 10 %. Om een rampscenario in het tweede kwartaal te vermijden had TF1 dus zijn programma's aangepast en nog meer kostenbesparingen doorgevoerd. Conclusie: de terugval van de omzet bedraagt nog slechts 4,5 % en de groep kon opnieuw zwarte cijfers schrijven. Zo oogstte ze dit kwartaal een winst van 0,23 EUR, wat wel 17,9 % minder is dan exact een jaar geleden. Voor het boekjaar 2013 streeft de groep nog steeds naar een omzet van 2,5 miljard euro (een daling van 4,6 % ten opzichte van een jaar geleden). Ook zal TF1 verder kostenbesparingen doorvoeren (maar dan wel zonder aan de programmeringskosten te raken).

We verhogen bijgevolg onze ramingen voor de winst per aandeel en tippen nu op 0,70 EUR voor 2013 (t.o.v. 0,60 voorheen) en op 0,75 EUR voor 2014 (t.o.v. 0,65).

Toch blijft de situatie nog delicaat: de slabakkende Franse economie zal nog blijven wegen op de reclame-inkomsten en ondanks de stijgende kijkcijfers in het eerste halfjaar blijven de vooruitzichten van de generalistische tv vrij somber. De technologie evolueert namelijk voortdurend en de groep kan zich hieraan niet snel genoeg aanpassen.

 

Koers op het moment van de analyse: 10,97 EURTF1 is de grootste privé-televisiezender van Frankrijk; de groep is actief via generalistische en thematische kanalen; ze haalt het grootste deel van haar inkomsten uit reclame.

 

 

 

Deel dit artikel