Analyse
Reckitt Benckiser: donkere toekomst voor Suboxone 5 jaar geleden - woensdag 17 juli 2013

De koers is fors teruggevallen nadat een verzekeringsmaatschappij liet verstaan dat ze Suboxone Film, een belangrijk product van Reckitt, niet meer zal terugbetalen.

Het aandeel is echter nog steeds niet goedkoop.
HOUDEN.

 

Net op het moment dat Reckitt Benckiser dacht de generische concurrentie op zijn geneesmiddel Suboxone (behandeling van verslaving aan opioïden) te kunnen verminderen dankzij Suboxone Film (sublinguale toediening), kondigt de Amerikaanse private ziekteverzekeraar CVS Caremark aan dat hij vanaf 2014 Suboxone Film niet meer zal terugbetalen (hij zal enkel nog kopieën van Suboxone in tabletten terugbetalen). Dit is weliswaar slechts 10 à 20 % van de verkopen van Suboxone Film door Reckitt in de VS. Maar de kans is groot dat andere bedrijven tot hetzelfde besluit overgaan. Uit voorzichtigheid verlagen we onze verkoopvooruitzichten voor Suboxone Film in de VS met 50 %. En we verlagen ook onze winstverwachting per aandeel voor 2014 tot 249 pence (tegenover 264 pence voorheen). We behouden evenwel deze voor 2013 op 255 p. Deze aankondiging is weliswaar slecht nieuws voor Reckitt, maar de groep behoudt wel een portefeuille bestaande uit sterke merken die de groep moet toelaten om zich uit de slag te trekken in de huidige moeilijke economische omgeving (in het eerste kwartaal zijn de verkopen op vergelijkbare basis met 7 % toegenomen).

 

Koers op het moment van de analyse: 4662 GBp

 

Reckitt Benckiser is een Britse groep die actief is in producten voor huishoudelijk onderhoud (Calgon, Woolite, Harpic …) en voor lichamelijke verzorging (Veet, Scholl, voorschriftvrije geneesmiddelen zoals Strepsils …), in geneesmiddelen op voorschrift (Subutex, Suboxone) en in voedingsproducten (mosterd en sausen).

 

Deel dit artikel