Analyse
Bod op le Club Med: vervolg 5 jaar geleden - dinsdag 2 juli 2013

Recent wijdden we een artikel aan het overnamebod op de Franse groep Club Méditerranée door zijn twee belangrijkste aandeelhouders, het Franse fonds AXA Private Equity en de Chinese financiële groep Fosun International. Hoe staat het ermee?

Indien u liever uw geld recupereert, neem dan deel aan het bod. Indien u echter het geld niet nodig hebt op middellange termijn en als het risico u niet afschrikt dan kunt u het avontuur wagen en uw stukken houden in de hoop dat de herstructurering slaagt.

 

Advies bevestigd

We hadden u aangeraden het dossier links te laten liggen en niet te tippen op een hogere biedprijs (17 EUR per aandeel) na het advies van de onafhankelijke expert of de lancering van een tegenbod. We hadden gelijk. Aan de ene kant hebben de bieders de prijs slechts lichtjes opgetrokken (tot 17,50 EUR), een prijs dichtbij de koers voor het bod. Aan de andere kant vond de expert dat het bod voor de minderheidsaandeelhouders billijk is. De raad van bestuur zette dan ook het licht op groen voor de transactie.

 

En daarna?

Het bod zal nu op 12 juli worden gelanceerd. Wij zitten, tegen de prijs van 17,50 EUR, niet op dezelfde golflengte als de expert en zijn van mening dat de aandeelhouder geen goede zaak doet. Hij kan natuurlijk wel proberen om de deal te torpederen door zijn stukken niet aan te bieden. Maar gezien de bieders en de aandeelhouders die in de raad van bestuur zetelen reeds 34 % van het kapitaal hebben, zou het voor de bieders niet moeilijk moeten zijn om 50 % te halen, het minimum om het bod als geslaagd te kunnen beschouwen. Een tegenbod wordt dan onwaarschijnlijk. En als bij het bod meer aandelen worden binnengehaald, riskeert de aandeelhouder die niet verkocht heeft met weinig liquide aandelen te blijven zitten.

Deel dit artikel