Analyse
Waste Connections: mooie vooruitzichten 5 jaar geleden - dinsdag 18 juni 2013

Eind 2012 trok de groep haar kwartaaldividend op met 11 %.

Dit wijst erop dat ze vertrouwen heeft in haar groeiperspectieven. Deze zijn echter al verrekend in de koers. Het aandeel is correct gewaardeerd. HOUDEN.

 

Sinds het begin van de crisis in 2008 nam de winst van Waste Connections per jaar gemiddeld met 15 % toe, ondanks de magere groei van de afvalverwerkingssector. Zijn klanten bevinden zich namelijk op het platteland of in de voorstad in het westen van de VS, zones die niet zozeer populair zijn bij de grote spelers uit de sector. Dankzij deze beperkte concurrentie kon de groep haar prijzen optrekken zonder de vraag te doen afnemen. Haar goede resultaten dankt ze ook aan haar weloverwogen, succesvolle overnames die ze voor een correcte prijs kon verrichten en die haar een sterke positionering op de markt en/of belangrijke synergie├źn bezorgden. Bewijs hiervan is de recente overname van R360 Environmental Solutions (verwerking van afval afkomstig van olieproductie en -exploratie). Dankzij deze overname kon de groep zich voor een correcte prijs positioneren op de Amerikaanse markt voor schaliegas en -olie (in volle ontwikkeling). Het domein waarin R360 actief is, is bovendien verwant aan de activiteiten van Waste Connections (afvalcentra), wat zijn winstgevendheid zou moeten boosten. We mikken op een winst van 1,72 USD per aandeel in 2013 en van 1,91 USD in 2014.

 

Koers op het moment van de analyse: 40,91 USD

 

Waste Connections is een Amerikaanse onderneming actief in de ophaling en –verwerking van vaste afvalstoffen (metaal, papier, glas, organisch afval …).

 

Deel dit artikel