Analyse
Leasinvest Real Estate: kapitaalverhoging 5 jaar geleden - maandag 10 juni 2013

De vastgoedbevak heeft zijn kapitaalverhoging op 5 juni op gang geschoten. Het gaat hiermee ruim 60 miljoen EUR nieuwe middelen ophalen.

Aangezien de bevak tegen een premie van ruim 20 % noteert, tekenen we niet in op de nieuwe aandelen. U mag uw rechten, die noteren onder de ticker LEA15, op de markt verkopen.

 

Nog tot en met 19 juni kunnen bestaande aandeelhouders intekenen op nieuwe aandelen van Leasinvest Real Estate die een emissieprijs van 65,5 EUR hebben meegekregen, een korting van zo’n 10 % tegenover de huidige beurskoers. Per 13 voorkeurrechten (coupon nr 15) kan worden ingetekend op 3 nieuwe aandelen. Ackermans van Haaren, dat 30,01 % van de bevak in handen heeft, gaat normaal gezien al zijn rechten uitoefenen. AXA Belgium dat 29 % bezit, zal grotendeels, voor vier vijfden, de kapitaalverhoging volgen.

 

Leasinvest wil met deze operatie zo’n 60 miljoen EUR verse middelen ophalen waardoor het zijn vrij hoge schuldgraad zou moeten terugdringen van 53,69 % op 31 maart 2013 tot zo’n 48 %. De bevak zou dan opnieuw ruimte hebben om enkele kleinere investeringen te doen.

 

Koers op het moment van de analyse: 74 EUR

 

 

Deel dit artikel