Analyse
Deutsche Bank: kostelijke herstructurering 5 jaar geleden - vrijdag 7 juni 2013

Ondanks aanzienlijke kosten slaagt Deutsche Bank erin om zijn inkomsten op te krikken en zijn soliditeit te verhogen.

De koers houdt hier grotendeels rekening mee.
Het aandeel is duur.
VERKOPEN.

 

De bank had het jaar erg goed ingezet met uitstekende resultaten voor het eerste kwartaal (1,76 EUR winst per aandeel), vooral in de zakenbankpoot. Helaas zullen juridische kosten, ontslagen en de verkoop van een aantal activa (die de winstgevendheid moeten boosten en het risicopeil verlagen) een negatieve impact hebben op de resultaten van de volgende kwartalen. Ook zet Deutsche Bank zijn huidige strategie verder en tracht het zijn retailbankpoot te verstevigen. De strategie over een andere boeg gooien gaat echter niet zonder slag of stoot: momenteel vertegenwoordigt de zakenbankpoot nog altijd 65 % van de brutowinst. Toch is er geen reden tot paniek. Ondanks een zekere druk op de marges, verzekert de bank dat het tweede kwartaal goed gestart is.
Bijgevolg blijven onze ramingen voor de winst per aandeel ongewijzigd. Voor 2013 tippen we op 3 EUR per aandeel en voor 2014 op 3,80 EUR. Ook zal het dividend in 2013 volgens ons, net zoals in 2012, 0,75 EUR bruto bedragen. En indien Deutsche Bank zijn soliditeit nog kan verhogen, zou het in 2014 zijn dividend tot 1 EUR brut kunnen optrekken. De recente kapitaalverhoging was een belangrijke stap in deze richting.

 

Koers op het moment van de analyse: 35,615 EUR

 

Deutsche Bank is de grootste Duitse privé-bank die een plaatsje tussen de grootste zakenbanken ter wereld ambieert. In Duitsland verstevigt ze haar retailbankpoot.

 

Deel dit artikel