Analyse
Cardio3 Biosciences trekt naar de beurs 5 jaar geleden - maandag 24 juni 2013

De Belgische biotechnologiegroep Cardio3 Biosciences doet binnenkort zijn intrede op de beurs, op de Euronext Brussel en de Euronext Parijs.

De intekeningsperiode loopt van 21 juni tot en met 3 juli 2013 (behalve in geval van vervroegde afsluiting) tegen een prijs die tussen de 16,65 en de 19 EUR zal bedragen.
De betaling en de levering van de aandelen is voorzien op 9 juli.
Het risico is aanzienlijk. VERMIJD DIT AANDEEL!

Om te beleggen in de biotechnologiesector, die een hoog risico draagt, kiest u best voor een fonds of een tracker ter diversificatie. Zelfs als u op korte termijn geen spectaculaire stijgingen moet verwachten, zoals met een individueel aandeel, is hiermee het risico enigszins verwaterd.
Onze voorkeur gaat uit naar de volgende twee beleggingen:
– het fonds Franklin Biotechnology Discovery A USD
– de tracker First Trust NYSE Arca Biotechnology Index Fund
(NYSA Arca; ticker FBT)


De C-Cure financieren

Cardio3 Biosciences is opgericht in 2007 en specialiseert zich in de ontdekking en ontwikkeling van regeneratieve, beschermende en herstellende therapieën voor de behandeling van hartziekten. Met haar beursintroductie wil de groep kapitaal ophalen om de laatste ontwikkelingsfase van haar verst gevorderde product, C-Cure, af te ronden. Dankzij de C-Cure therapie kunnen stamcellen afkomstig uit het beenmerg van de patiënt omgezet worden in hartcellen. Deze cellen worden vervolgens in het zieke hart ingespoten om er het hartweefsel te herstellen.

Ons advies

Cardio3 Biosciences beschikt momenteel nog over geen enkel gecommercialiseerd product. Als u hierin belegt, dan mikt u op beloftes! Hoewel we niet bevooroordeeld zijn ten opzichte van C-Cure en zelfs als de therapie de 2e ontwikkelingsfase succesvol kon afronden, is dit geen garantie voor een positieve afloop van fase III. Het is namelijk zo dat wanneer 2 molecules in de 3e fase treden slechts één van de twee worden goedgekeurd!
Ook zitten de andere producten van Cardio3 nog in een zeer pril stadium om te kunnen hopen op een mogelijke goedkeuring.

Bijgevolg kunnen we noch deze maatschappij noch zijn prijs op de beurs evalueren.

Deel dit artikel