Analyse
5 niet te missen Amerikaanse aandelen 5 jaar geleden - donderdag 6 juni 2013

Ruim 25 % van onze portefeuille met een beleggingshorizon van 10 jaar en een neutraal risicoprofiel beleggen we in Amerikaanse aandelen. We raden u in het bijzonder 5 kwaliteitsvolle aandelen aan.

Gezien de grootste wereldeconomie beetje bij beetje herstelt, heeft de Federal Reserve laten verstaan dat het de aankoop van staatsobligaties sneller dan voorzien zal terugdringen. Dit schept echter een zenuwachtig klimaat op de Amerikaanse beurs. In de volgende maanden zullen de rentevoeten op lange termijn namelijk opnieuw stijgen (2,1% vorige week), wat aandelen negatief zou kunnen beïnvloeden. Toch menen we dat het stijgingspotentieel op korte en lange termijn nog niet uitgeput is. De aandelen uit onze selectie boerden de laatste weken goed vooruit. En bijgevolg blijven onze adviezen ongewijzigd.

 

De percentages hieronder vertegenwoordigen het rendement van het aandeel sinds 15/04 (koersstijging+ dividenden) voor de belegger in euro.

 

Intel: +12 %

Is aan de beterhand sinds het werd afgestraft omwille van zijn fundamenten. De nieuwe CEO wil van de mobiele markt een prioriteit maken om de inkomsten aan te dikken. Intel, dat tot nu toe moeite had om zich op deze markt te positioneren, is nu uitverkoren om de nieuwe tablet van het Koreaanse Samsung te helpen ontwikkelen.

 

Accenture: +6,3 %

Het aandeel breekt het ene record na het andere. Blijft zijn aanbod versterken en kocht onlangs het bedrijf Acquity (diensten op digitale markt) om zijn eigen activiteiten uit te breiden. Dit heeft geen opmerkelijke impact op de resultaten op korte termijn.

 

Chevron: +2,3 %

De oliegigant blijft hoge toppen scheren ondanks de continue daling van de olieprijs (door de onzekerheid over de Chinese groei). Chevron bevestigt dat het dit jaar 36,7 miljard dollar zal investeren, waarvan 90 % in de tak productie-exploratie (investeerde in de laatste 5 jaar 111 miljard dollar in totaal).

 

General Electric: -0,5 %

De industriële groep zal nog vastgoedactiva afstoten om het gewicht van de financiële diensten te beperken

 

AT&T: -9,3 %

Het aandeel van de telecomoperator is te zeer afgestraft nadat hij de daling van zijn mobiele abonnees had bekendgemaakt en door de stijging van de rentevoeten (impact op aandelen zoals AT&T, aantrekkelijk voor hun gul dividend).

 

Deel dit artikel