Analyse
Triquint Semiconductors: advieswijziging 5 jaar geleden - donderdag 23 mei 2013

De koers is de laatste maanden fors gestegen.

Het stijgingspotentieel lijkt ons nu wel beperkt. Het aandeel blijft nog voorbehouden aan beleggers die het risico niet schuwen.
Niet meer kopen maar houden.

 

Sinds het begin van het jaar steeg de koers met 35 %. De beleggers waren opgetogen over de positieve vooruitzichten die de directie aankondigde bij het bekendmaken van de kwartaalresultaten, die eigenlijk nogal matig waren. Ondanks het verlies in het eerste kwartaal (0,17 USD per aandeel) en het verlies dat voor het tweede kwartaal verwacht wordt, rekent de groep erop dat ze 2013 met winst zal afsluiten.

 

En om haar vertrouwen in de toekomst nog meer kracht bij te zetten, voegde ze eraan toe dat ze massaal eigen aandelen ging inkopen (voor ongeveer 7 % van haar beurskapitalisatie).

 

Volgens ons heeft het optimisme van de directie in het verleden echter vaak ontgoocheld. Bijgevolg blijven we voorzichtig en mikken we op een verlies van 0,15 USD in 2013 en op een kleine winst van 0,10 USD in 2014.

 

Koers op het moment van de analyse: 6,47 USD

 

Het Amerikaanse Triquint Semiconductor ontwerpt en verkoopt radiofrequentiecomponenten, met name versterkers van wifi of internetsignalen. Die producten zijn vooral bestemd voor fabrikanten van mobiele terminals zoals smartphones en tabletcomputers (72 % van de omzet). De groep levert ook componenten om de kwaliteit van telecomnetwerken te verbeteren (20 % van de omzet) en componenten voor luchtvaart en defensie (8 %).

 

Deel dit artikel