Analyse
Serene beleggers 4 jaar geleden - dinsdag 14 mei 2013

Vorige week won de Stoxx Europe 50 1 %. Zurich steeg met 3 % en de Bel20 1,2 %. De S&P 500 dikte met 1,2 % aan en sloot af op een nieuw record.

Na de forse stijging van de beurzen de voorbije weken, hebben beleggers hun winsten geconsolideerd. Aangezien er weinig economische cijfers werden gepubliceerd, keken de markten vooral in de richting van bedrijfsresultaten, die over het algemeen goed waren. Het ultra-soepele beleid van de grote centrale banken blijft de markten ondersteunen. De laatste macrocijfers uit de VS stelden beleggers gerust.

 

De Europese bankwaarden stonden bovenaan verlanglijstjes na de publicatie van eerste kwartaalcijfers die boven de verwachtingen uitkwamen. Terwijl het detailbankieren de gevolgen van de crisis en de lage rentevoeten dragen, profiteren de banken van de goede resultaten van de tak investment banking en de kostenverlagingen. Dit zou ook in 2013 moeten doorgaan, afgaande op de maatregelen die Société Générale aankondigde en deze die HSBC bevestigde. Goede resultaten bij de verzekeraars AXA, Allianz, Prudential en ING.

 

De Europese industriële waarden blijven hinder ondervinden van de economische crisis in Europa. De resultaten van Alstom zijn ontgoochelend en volgen op de aankondigingen bij Siemens. Laatstgenoemde verlaagde zijn omzet en winstvooruitzichten. ABB van zijn kant publiceerde kwartaalcijfers onder de verwachtingen. Mijden.

 

Deel dit artikel