Analyse
Exelon: aandeel onder druk 5 jaar geleden - vrijdag 31 mei 2013

De elektriciteitsprijzen in de VS staan opnieuw onder druk, wat de koers doet dalen.

We blijven echter geloven in een verdere groei van de Amerikaanse kernenergie waarvan Exelon de belangrijkste producent is. Goedkoop.
KOPEN.

 

Sinds de beheerder van het elektriciteitsnetwerk, waarvan Exelon afhangt, zijn prijzen heeft verlaagd die hij aan elektriciteitsproducenten zal betalen in 2016-2017, laten beleggers het aandeel links liggen. Maar zelfs als een daling van deze inkomsten de resultaten van Exelon weinig zal be├»nvloeden (slechts 3 % van de omzet), wordt algemeen gevreesd voor een terugval van de elektriciteitsprijzen. Dit verandert echter niets aan ons advies. We menen namelijk dat de sluiting van de vervuilende steenkoolcentrales de extra energiecapaciteit afkomstig van nieuwe gascentrales en windmolenparken (voor de opwekking van elektriciteit) zal compenseren. Ook zou de stijging van de gasprijs de elektriciteitsprijs moeten stutten. Bovendien zou in de toekomst de vraag naar elektriciteit lichtjes moeten stijgen (gemiddeld +0,87 % tegen 2014 volgens het internationaal energieagentschap). Tenslotte mag men ook niet vergeten dat in de ogen van de VS kernenergie de ideale manier is om goedkoop en met een lage uitstoot elektriciteit te produceren. Bijgevolg lijkt de Amerikaans kernenergiesector ons zeker niet bedreigd, wat goed nieuws betekent voor Exelon.

 

Koers op het moment van de analyse: 31,48 USD

 

Exelon is een van de belangrijkste elektriciteitsproducenten van de VS en de nummer 1 voor kernenergie. De groep is gespecialiseerd in de productie van goedkope en niet-vervuilende stroom.

 

Deel dit artikel