Analyse
EVS: uitstekend 1e kwartaal 5 jaar geleden - donderdag 16 mei 2013

EVS blijft marktaandeel inpalmen.

Goedkoop aandeel.
KOPEN.

 

In het 1e kwartaal stegen de verkopen met 9,2 %. Dit resultaat ligt ruim boven de verwachtingen en is te danken aan de verkopen in de divisie sport en in de zone AziĆ«/OceaniĆ«.

 

De winst stijgt met 15,1 % tot 0,75 EUR per aandeel. Een niveau dat 23 % hoger ligt dan gemiddeld op de markt verwacht wordt.

 

Het orderboekje blijft goed gevuld en de belangrijkste bestellingen voor 2014 liepen al binnen, bovenop het traditionele contract voor de diensten en het verhuur van het materiaal voor het Wereldkampioenschap voetbal. De activiteiten in de divisie sport blijven domineren (83 % van de verkopen). Maar in de andere divisies (ontspanning, nieuws en media) is er tevens een sterke stijging van het aantal bestellingen. Sinds februari hanteert EVS tegenover deze doelgroepen namelijk een agressievere marketingstrategie.

 

We trekken onze ramingen voor de winst per aandeel op voor 2013 met 5 %, naar 2,95 EUR. Het volgende dividend (1,11 EUR netto) zal op 31 mei uitgekeerd worden. Samen met het dividend dat in november 2012 uitbetaald werd (0,87 EUR netto), bereikt het rendement een flinke 3,6 % netto. Volgens ons zou de groep in staat moeten zijn om dit niveau aan te houden.

 

Koers op het moment van de analyse: 55,75 EUR

 

Het Belgische bedrijf EVS is gespecialiseerd in digitale oplossingen (recorders voor vertraagde beelden, montageplatforms, software…) voor televisieproducenten en bioscopen.

 

Deel dit artikel