Analyse
CSC: beleggers strijken hun winst op 5 jaar geleden - donderdag 16 mei 2013

De Amerikaanse groep CSC maakte zijn resultaten bekend voor het boekjaar 2012/13 (sluiting op 31/03). Het orderboekje ontgoochelde echter de beleggers. Na de bekendmaking slonk de koers met 10 %.

Het resultaat voldoet globaal gezien wel aan onze verwachtingen.
Zelfs als de koers op een jaar tijd met meer dan 70 % gestegen is, beschikt het aandeel nog over potentieel.
KOPEN.

 

Voor het boekjaar 2012/13 tekende de groep een winst per aandeel op van 6,22 USD (3,22 zonder uitzonderlijke elementen). Dankzij deze puike prestatie kan CSC zijn doelstelling voor het huidige boekjaar met 3 % optrekken: de groep mikt nu bijgevolg op een winst per aandeel tussen de 3,30 en 3,50 USD, zonder uitzonderlijke elementen.

 

De grondige herstructurering die CSC nu al een paar maanden doorvoert, werpt zijn vruchten af en het rendement neemt stilaan weer toe.

 

Minpunt is echter het lage aantal bestellingen, o.a. van de Amerikaanse overheid, een belangrijke klant van de groep. In het laatste kwartaal was het orderboekje ronduit ontgoochelend en de groep verwacht geen beterschap voor het 2e semester van dit boekjaar. Meer nog, hierdoor zal de omzet in het beste geval stabiel blijven.

 

Onze ramingen blijven dus voorzichtig. We mikken op een winst per aandeel van 2,90 USD voor het huidige boekjaar en op 3,25 USD voor het volgende boekjaar.

 

Koers op het moment van de analyse: 44,71 USD

 

Computer Sciences Corporation is een Amerikaans computerbedrijf dat aan industriĆ«le klanten en openbare diensten (ongeveer 50 % van de omzet) globale informaticaoplossingen aanbiedt: advies geven, projecten uitwerken, systemen integreren, uitbesteding van IT-activiteiten. De groep heeft ongeveer 90 000 werknemers en is actief in 90 landen. In de VS, waar ze 62 % van haar omzet haalt behoort ze tot de top 5 van haar sector.

 

Deel dit artikel