Analyse
Allianz, een solide groep 5 jaar geleden - donderdag 16 mei 2013

Het aandeel vertoont geen decote en is dus niet koopwaardig.

Wel beschikt de verzekeraar over interessante troeven en is het aandeel correct gewaardeerd. Als u in de verzekeringssector wil kopen, raden we u Aegon, Axa, Delta Lloyd of Zurich Insurance aan.
HOUDEN

 

Allianz heeft een goed kwartaal achter de rug. De verzekeraar maakte een winst per aandeel bekend van 3,77 EUR, wat een stijging van 24 % betekent. De divisie schadeverzekering boert goed doordat natuurrampen voorlopig uitblijven. De divisie levensverzekering en gezondheid profiteert van het herstel van de beurzen, vooral in Frankrijk en Italië waar de situatie de laatste tijd wat moeilijker was.

 

De divisie activabeheer zette de puikste prestatie neer (winst: +47 %) dankzij een stijging van de inkomsten en een toename van de vergaarde activa onder beheer.

 

Gezien deze mooie resultaten trekken we onze ramingen voor de winst per aandeel op naar 12 EUR voor 2013 (voorheen 11,8 EUR) en 12,5 EUR voor 2014 (voorheen 12,1 EUR). Toch blijven we voorzichtig gezien een natuurramp altijd tot de mogelijkheden behoort.

 

Koers op het moment van de analyse: 118,65 EUR

 

De Duitse verzekeraar Allianz is wereldwijd actief in leven en niet-leven. De groep houdt sinds begin 2009 een participatie van 13,8 % aan in Commerzbank die in de problemen zit. De groep omvat ook Euler Hermes, de grootste kredietverzekeraar ter wereld.

 

Deel dit artikel