Analyse
Société Générale: onduidelijke ambities 5 jaar geleden - vrijdag 5 april 2013

De koers steeg in 2012 maar blijft ondergewaardeerd.

Gezien de banksector blijft lijden en de groep haar nieuwe strategie nog niet bekendmaakte, raden we u echter aan het aandeel niet te kopen. Als u een hoog risico aanvaardt:
HOUDEN.


Nadat de koers in 2012 met 65 % steeg, verloor het aandeel sinds begin 2013 alweer 9 % (stijging banksector: ±1 %). Beleggers streken inderdaad hun winst op en dit om twee redenen. Vooreerst was het resultaat 2012 matig: in de tak retailbank (±50 % van de activiteit) overschrijden de provisies voor kredietwanbetalingen de verwachtingen terwijl de inkomsten stagneren; een situatie die waarschijnlijk nog een tijd zal aanhouden gezien de Europese crisis. Ook was er de crisis in Cyprus en zijn onrustwekkende wendingen: de markt beschouwt de groep namelijk als een van de meest kwetsbare banken voor de eurocrisis. Daarenboven doet ze er erg lang over om te reageren. Terwijl de meeste banken al hun plannen bekendmaakten, is het voor Société Générale nog in het duister tasten. Want zelfs als de bank al een vereenvoudiging aankondigde, is het nog wachten tot het tweede halfjaar 2013 op de becijferde doelstellingen en de beoogde groeipolen. Rekening houdend met de aangekondigde verkoop van het Egyptische filiaal (opbrengst ter versterking van eigen vermogen) trekken we onze ramingen op voor de winst per aandeel in 2013 naar 3,70 EUR (t.o.v. 3,20 voorheen). 
 

 

Koers op het moment van de analyse: 25,14 EUR

 

Société Générale is een Franse bankgroep die zich toespitst op de internationale groei van haar retailbank en de gespecialiseerde financiële diensten, vooral in de rest van Europa en in het Middellandse Zeegebied.

 

 

 

Deel dit artikel