Analyse
Santander Brasil: nog een moeizaam kwartaal achter de rug 5 jaar geleden - dinsdag 30 april 2013

De groep gaat gebukt onder de slappe Braziliaanse economie.
Wijzigt dit ons advies?

Dit goedkope aandeel blijft op lange termijn interessant indien u wil genieten van de Braziliaanse economische groei. Wel is het voorbehouden aan beleggers die geen risico's schuwen.
KOPEN.

 

De kwartaalresultaten liggen dan wel in lijn met onze verwachtingen, toch zijn ze over het algemeen zwak. De nettowinst boert met 5,5 % achteruit t.o.v. het laatste kwartaal van 2012.

 

De daling van de kosten kan het stijgend aantal niet-terugbetaalde kredieten en de daling van de inkomsten helaas niet compenseren.

 

De zwakke economische groei in Brazilië blijft dus wegen op de resultaten van de bank. Maar dit komt niet echt als een verrassing.

 

We behouden onze ramingen voor de winst per aandeel in 2013 en mikken op 0,35 USD. Voor 2014 verlagen we echter onze ramingen van 0,45 USD naar 0,37 USD om beter rekening te houden met de zwakke groei van de inkomsten.

 

Koers op het moment van de analyse: 7,24 USD

 

Banco Santander Brasil (BSB) is zoals de naam al laat vermoeden een dochter van het Spaanse Santander. Met een marktaandeel van ongeveer 10 % en ±2 200 kantoren is BSB de op drie na grootste retailbank van Brazilië. Ze wordt voorafgegaan door Banco do Brasil (5 000 kantoren), Itau Unibanco (5 000) en Bradesco (3 500). BSB haalt 68 % van zijn winst vóór belastingen uit zijn retailbank, 27 % uit zijn activiteit als handelsbank (voor bedrijven) en 5 % uit vermogensbeheer.

 

Deel dit artikel