Analyse
Delhaize: voor de lange termijn 5 jaar geleden - dinsdag 9 april 2013

Vorige week woensdag viel het aandeel Delhaize op één dag een kleine 5 % lager. Zijn dergelijke bloedrode dagen geen uitstekende gelegenheid om het aandeel op te pikken?

Het aandeel is nog steeds goedkoop.
KOPEN.

 

Lange termijn

Wanneer we aandelen als koopwaardig naar voor schuiven, zoals Delhaize, doen we dat steevast vanuit het perspectief van de lange termijn. Delhaize heeft immers enkele ingrepen gedaan die op termijn de winstgevendheid substantieel moeten kunnen verbeteren. We vinden dat de koers te weinig met dit potentieel rekening houdt en goedkoop noteert. We zijn dan ook van oordeel dat dit er op termijn zal uitkomen. Wanneer dit precies zal gebeuren daar hebben we het raden naar. De markt proberen te timen en op het laagste punt de aandelen proberen te kopen, is niet aan ons besteed.

 

Winstnemingen

Toch is er iets voor te zeggen om aandelen Delhaize op dagen zoals vorige week woensdag in te slaan, indien u ze nog niet in portefeuille hebt. Winstnemingen na een negatief analistenrapport hebben toen het aandeel op één sessie fors lager geduwd. Het aandeel presteerde immers de voorbije maanden vrij sterk. Aan het potentieel van het aandeel is die dag niets veranderd. Het loont met andere woorden de moeite om tegen de verkoopstroom in te gaan en te kopen.

 

Koers op het moment van de analyse: 40,71 EUR

 

De Belgische voedingsdistributeur Delhaize is met ongeveer 3 400 winkels actief in België, Luxemburg, de Balkan, Indonesië en de VS die voor ongeveer 65 % van de omzet instaan.

 

Deel dit artikel