Analyse
CMB: betere resultaten dan voorzien, maar geen winst aan de horizon 5 jaar geleden - vrijdag 19 april 2013

Zoals voorzien eindigde CMB het eerste kwartaal in de rode cijfers. Wel kon de groep voorlopig de schade beperken. De komende verliezen zullen echter niet gecompenseerd kunnen worden. De groep stevent af op een verlieslatend jaar.

De koers houdt rekening met de weinig gunstige vooruitzichten voor de rest van het jaar.
HOUDEN.

 

De transporttarieven voor droogvracht liggen nog steeds te laag. Bovendien zal de overcapaciteit op de markt van het maritieme transport dit jaar nog toenemen, wat betekent dat de situatie niet zal beteren. Daarnaast liepen en een aantal winstgevende contracten, die onlangs werden afgesloten, op hun einde. Bijgevolg is het niet verrassend dat CMB zijn eerste kwartaal in het rood afsloot (-0,07 EUR per aandeel, voor uitzonderlijke elementen). Ook verkocht de groep een deel van haar participatie in de mijngroep FMG wat de winst per aandeel lichtjes doet klimmen naar 0,25 EUR.

 

Helaas zullen de winsten uit de tak luchtvervoer en de resterende participatie in FMG deze verliezen niet kunnen compenseren. De koers houdt echter rekening met al deze factoren.

 

Koers op het moment van de analyse: 15,01 EUR

 

CMB is een Belgische rederij, via dochter Bocimar actief in het vervoer over zee van bulkgoederen. Via een 51 %-participatie in ASL ook actief in luchtvervoer (vracht- en passagiervervoer, leasing).

 

Deel dit artikel