Analyse
Zes aandelen met een gul dividend 5 jaar geleden - woensdag 27 maart 2013

Wenst u regelmatige inkomsten uit uw aandelenportefeuille? Wij stellen u een selectie aandelen voor die elk een fraai dividend uitkeren.

De selectie bestond tot nog toe uit 5 aandelen. De Nederlandse bankverzekeraar doet vandaag zijn intrede.

 

Een aantal bedrijven die hun boekjaar op 31/12/2012 afsloten, hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om te bevestigen dat ze een gul dividend zouden blijven uitkeren. En dit zelfs in geval van ontgoochelende resultaten.
Voor de zes aandelen die we aanbevelen omwille van hun aantrekkelijk dividend, voorzien we een gemiddeld dividend van 7,2% bruto (t.o.v. 3,5% voor Europa).

 

BME

Beurs van Madrid – 19,04 EUR 
Sector van diverse diensten (beursoperator)
Dividendrendement  : 8,3 % (bruto)

Dankzij een degelijk niveau aan liquiditeiten blijft het gewone dividend ongewijzigd: 1,6 EUR bruto. We tippen op hetzelfde niveau voor 2013 en 2014 ondanks de zware concurrentie.

 

Delta Lloyd

Beurs van Amsterdam – 13,40 EUR 
Financiële sector (bankverzekeraar)
Dividendrendement  : 7,6 % (bruto)

Doet zijn intrede in onze selectie. De bankverzekeraar biedt een dividendrendement van 7,6 % bruto. Het mikt op een dividendstijging van 3% per jaar en een pay-out van 40 à 45%.

 

GDF Suez

Beurs van Parijs – 15,01 EUR 
Sector van nutsbedrijven
Dividendrendement  : 9,9 % (bruto)

De koers bereikte zijn historisch dieptepunt. Het resultaat 2012 leed zwaar onder de waardeverminderingen van activa en het onstabiele klimaat (fiscaliteit, prijsevolutie…). De groep genereert echter nog flink wat liquiditeiten, waardoor ze een dividend van 1,5 EUR per aandeel bruto kan uitkeren.

 

Gimv

Beurs van Brussel – 39,05 EUR 
Financiële sector (holding)
Dividendrendement  : 4,9 % (netto)

Kon de vorige maanden mooie meerwaarden realiseren op een aantal desinvesteringen. Dit stimuleerde de intrinsieke waarde en de koers (de decote is nu bijna weggesmolten). Dit belet Gimv niet om een fraai dividend te blijven uitkeren (rendement 4,9 % netto).

 

National Grid

Beurs van Londen – 762,00 pence 
Sector van nutsbedrijven
Dividendrendement  : 5,2 % (bruto)

De koers bereikte zijn hoogste punt in 5 jaar en beschikt nog over stijgings-potentieel. De groep plukt de vruchten van haar investeringen die ze progressief doorvoerde in het Verenigd Koninkrijk en in de VS. Het aandeel geniet eveneens positieve adviezen van invloedrijke beleggers.

 

Zurich Insurance

Beurs van Zurich – 264,20 CHF 
Financiële sector (holding)
Dividendrendement  : 6,4 % (bruto)

De groep bevestigde haar doelstellingen voor 2013 en is in staat om een ongewijzigd dividend te blijven uitkeren: 17 CHF per aandeel bruto.

 

Deel dit artikel