Analyse
Bouygues: dividend blijft behouden 5 jaar geleden - vrijdag 1 maart 2013

De telecomdivisie heeft het moeilijk, het economische klimaat blijft somber en toch keert de groep hetzelfde dividend uit.

Ondanks de recente stijging van de koers, blijft het dividendrendement interessant. ca. 7,4 % bruto).
GOEDKOOP AANDEEL KOPEN.

 

Het succes van het Bouygues-aandeel is hoofdzakelijk te danken aan het hoge dividendrendement (de laatste maanden ±9 % bruto). Bijgevolg waren de beleggers erg nieuwsgierig naar het bedrag dat de directie naar voor zou schuiven. Het dividend blijft zoals verwacht ongewijzigd (1,60 EUR bruto). Heuglijk nieuws dat aantoont dat de groep haar schuld streng beheert (41 % van haar eigen beheer) en optimistisch ingesteld is betreffende een toekomstige winstgroei. In 2012 worstelde Bouygues Telecom namelijk met ernstige moeilijkheden. Gezien zijn povere 3de plaats op de Franse telecommarkt, was het erg kwetsbaar voor de komst van zijn nieuwe concurrent Iliad. Dit heeft de bedrijfswinst bijna tot nul herleid en zorgde op groepsniveau voor een daling van de winst per aandeel van 34,6 % (tot 2 EUR). In 2013 zal de groep haar kosten nauwkeurig opvolgen. Ze zal alvast kunnen rekenen op een stijgend aantal bestellingen in de bouw, openbare werken en bij Alstom. De netelige situatie in de telecompoot blijft echter bestaan. We schroeven onze ramingen voor de winst per aandeel terug naar 2,25 EUR voor 2013 (2,65 EUR ervoor) en naar 2,50 EUR in 2014 (t.o.v. 2,90).

 

Koers op het moment van de analyse: 21,97 EUR

 

Bouygues is Frans conglomeraat, actief in de bouw (onderhoud elektriciteitsnet inbegrepen), vastgoed, openbare werken (wegen), media (TF1) en telecom (mobiele telefonie). De groep bezit ook een participatie in Alstom.

 

Deel dit artikel