Analyse
CSC: timmert stevig voort aan herstel 5 jaar geleden - donderdag 7 februari 2013

De strategie van de nieuwe directie werpt vruchten af.

De décote van het aandeel is geslonken maar er blijft o.i. nog stijgingspotentieel over. Het aandeel is interessant in een globaal genomen overgewaardeerde sector.
KOPEN.

 

Dankzij de rationalisatie van de contractenportefeuille, de verkoop van niet-strategische activa en de groter dan verwachte kostenbesparingen, kon CSC voor het derde kwartaal 2012/13 (einde boekjaar op 31/03) een beter dan verwacht resultaat publiceren. De groep verhoogde dan ook nogmaals haar winstdoel tot resp. 2,6 USD voor 2012/13 en 3,3 USD voor 2013/14. Keerzijde van de selectievere contractaanpak is dat de omzet over de eerste 9 maanden met 1% is gedaald en het orderboek met 14% is geslonken. Dat is echter geen reden tot paniek, want de prioriteit van de nieuwe topman was het opkrikken van de rentabiliteit en daarin slaagt hij beter dan verhoopt. Dat sterkt ons vertrouwen en de groep moet o.i. in staat zijn om op termijn ook haar omzet weer aan te zwengelen. Vandaag blijven de prestaties van CSC nog altijd onder die van sectorgenoten Accenture (kopen) en IBM (houden). Gezien de zwakke economische groei en de druk op de budgetten in de Amerikaanse overheidssector (grote klant), trekken we onze winstramingen maar lichtjes op, tot 2,58 USD voor 2012/13 en 2,9 USD voor 2013/14 (excl. uitz. elementen). De koers houdt o.i. nog niet volledig rekening met het resultaatsherstel.

 

Koers op het moment van de analyse: 45,47 USD

 

Computer Sciences Corporation is een Amerikaans computerbedrijf dat aan industriële klanten en openbare diensten (ongeveer 50 % van de omzet) globale informaticaoplossingen aanbiedt: advies geven, projecten uitwerken, systemen integreren, uitbesteding van IT-activiteiten. De groep heeft ongeveer 90 000 werknemers en is actief in 90 landen. In de VS, waar ze 62 % van haar omzet haalt behoort ze tot de top 5 van haar sector.

 

Deel dit artikel