Analyse
Amerikaanse aandelen: onze top 5 5 jaar geleden - vrijdag 1 februari 2013

De resultaten van de Amerikaanse bedrijven zijn geruststellend. En ondanks de koersstijgingen blijven meerdere aandelen goedkoop. We zoomen in op onze vijf favorieten, die zonder twijfel een plek verdienen in uw portefeuille.

Terwijl de situatie in Europa flauw blijft, ondanks de gedaalde rentevoeten voor de zuiderse landen, staan in Amerika de lichten op groen. Sinds begin 2013 klom de Amerikaanse beurs al 5,6% hoger. De beleggers tonen weer meer vertrouwen en durf en het herstel wordt bevestigd door een aantal recente indicatoren (werkloosheid, vastgoedmarkt). De Amerikaanse beurzen zijn minder riskant dan de Europese en houden nog stijgingspotentieel over. Klein minpunt: er is nog altijd geen duidelijk traject om het begrotingstekort van de VS terug te dringen.

 

Sinds onze analyse van 24/12 hebben we geen wijzigingen doorgevoerd in onze selectie van Amerikaanse aandelen. De meeste doorstaan dapper het resultatenseizoen.

 

Accenture (+7,7% sinds 24/12)

De koers zet zijn opmars voort – ondanks de lichte ontgoocheling bij de beleggers over de verwachtingen voor het volgende kwartaalresultaat – en bereikte zijn historisch hoogtepunt maar kan ons inziens nog hoger.

 

AT&T (+1,2% sinds 24/12)

Lees onze recente analyse.

 

Chevron ( +6,8% sinds 24/12)

Het resultaat van 2012 is boven onze verwachtingen. De productie zit in de lift en de marges herstellen zich. Dat versterkt ons positief advies.

 

General Electric (+8,1% sinds 24/12)

GE spint garen bij het herstel van de Amerikaanse economie en van de vastgoedmarkt. De koers flirt met zijn hoogtepunt van de voorbije 52 weken.

 

Intel (+2% sinds 24/12)

2013 is niet op goede voet ingezet door de vertraging op de pc-markt. We hebben onze verwachtingen voor 2013 en 2014 teruggeschroefd maar de groep blijft solide en de koers werd o.i. te hard afgestraft.

 

Deel dit artikel