Analyse
Lichte koersstijging voor Santander Brasil 5 jaar geleden - donderdag 3 januari 2013

Ondanks de huidige moeilijkheden blijft het opwaarts koerspotentieel groot.

Goedkoop aandeel.
Kopen als u het risico aanvaardt.

 

De koers van de Braziliaanse bankgroep Santander Brasil profiteerde aan het einde van het jaar van de recente daling van het risico in de financiële sector in Europa, en bijgevolg dus ook bij zijn hoofdaandeelhouder, het Spaanse Santander. De koers won 9,5% sinds zijn dieptepunt in november. Dankzij dat lichte herstel blijft het verlies over heel 2012 beperkt tot 11% (-8,7% in EUR, dividenden inbegrepen). Naast de gevolgen van de financiële crisis, had het aandeel het hele jaar ook te lijden onder weinig enthousiasmerende resultaten en onder de vertraging van de Braziliaanse economie.

Na een moeilijk 2012 verwachten we economisch beterschap in Brazilië in 2013 en 2014. Dat zal de bank ten goede komen, die haar kredietverstrekking aan kleine en middelgrote ondernemingen moet kunnen opvoeren. We verwachten ook een stijging van de consumptie en bij uitbreiding van de bancaire kredieten, zonder evenwel de niveaus van voor de crisis te evenaren.

Op basis van het verwachte beterschap voor de Braziliaanse economie en van het gedaalde risiconiveau in Europa, wordt het aandeel nog altijd te hard afgestraft door de markten. Het blijft echter risicovol.

 

Koers op het moment van de analyse: 7,15 USD

 

Banco Santander Brasil (BSB) is een dochter van het Spaanse Santander. Met een marktaandeel van ongeveer 10% en ±2200 kantoren is BSB de op drie na grootste retailbank van Brazilië. Ze wordt voorafgegaan door Banco do Brasil (5000 kantoren), Itau Unibanco (5000) en Bradesco (3500). BSB haalt 64% van zijn winst vóór belastingen uit zijn retailbank, 28% uit zijn activiteit als handelsbank (voor bedrijven) en 8% uit vermogensbeheer.

 

Deel dit artikel