Analyse
Ladbrokes: advieswijziging 5 jaar geleden - vrijdag 18 januari 2013

Ladbrokes gaat op zoek naar kritische omvang via de overname van Betdaq. Het bericht stuwde de koers hoger, die al heel 2012 in stijgende lijn gaat.

Sinds ons laatste aankoopadvies klom het aandeel ruim 30% hoger en het lijkt ons nu correct gewaardeerd. Niet meer kopen.
HOUDEN.

 

Na twee mislukte overnamepogingen probeert Ladbrokes nu het Ierse Betdaq te verwerven, een sectorgenoot ((kans)spelen en (sport)weddenschappen) die kan bogen op een technisch geavanceerd platform. Het overnamebedrag zou 30 miljoen pond bedragen, waardoor de al hoge schuld van Ladbrokes nog verder zal aanzwellen. Er zullen dus besparingen nodig zijn en we verlagen onze dividendraming voor 2013 en 2014 naar 4 pence (t.o.v. 8 p. voorheen) Een externe groeioperatie is cruciaal voor Ladbrokes, dat zijn activiteitsvolume ziet dalen door de crisis (gedaalde koopkracht) en door de concurrentie van spelers die in fiscale paradijzen gevestigd zijn. Dankzij Betdaq zou Ladbrokes ook de lacunes van zijn onlineplatform moeten kunnen opvullen (problemen bij de implementatie van een nieuw systeem zorgden voor een zwaar operationeel verlies). De overname is echter nog niet rond (nog diverse goedkeuringen nodig) en uit voorzichtigheid handhaven we intussen onze winstramingen op 14,85 p. voor 2013 en 15,42 p. voor 2014.

 

Koers op het moment van de analyse : 200,10 pence

 

Ladbrokes is een Britse groep van gokspelen en weddenschappen.


Deel dit artikel