Analyse
Euronext Brussel breidt handelsuren (selectief) uit 5 jaar geleden - woensdag 23 januari 2013

Voor enkele afgeleide producten van Commerzbank breidt Euronext Brussel zijn handelsuren uit.

De achterliggende redenering is dat markten nooit slapen en door de handel te verlengen, beleggers sneller en langer op de bal kunnen spelen.
We raden echter de betrokken afgeleide producten niet aan.

 

Uitbreiding

Sinds begin vorige week kan men op Euronext Brussel speeders en factorcertificaten van Commerzbank verhandelen van 8 uur tot 18u30. Een aanzienlijke uitbreiding want normaal gezien kunnen effecten op de Brusselse beurs slechts verhandeld worden tussen 9 uur en 17u35. Speeders en factorcertificaten zijn financiële instrumenten die door het hefboomeffect de beweging van de onderliggende waarde zoals grondstoffen, indices, munten en dergelijke uitvergroten. De activa waarop deze producten zijn geënt lopen 24 uur op 24 en aangezien de markt snel kan veranderen, is het van belang dat houders van deze producten zo lang mogelijk kunnen handelen, zo luidt het bij de betrokken partijen. Stel dat er om 18 uur nog belangrijk nieuws binnenloopt dan moet de belegger in kwestie niet langer wachten tot 9 uur de volgende dag.

 

Afraden

We zijn van mening dat de markten op korte termijn niet te voorspellen zijn. Succes met deze producten staat of valt nu net met het correct kunnen inschatten van korte termijn marktbewegingen. Zit u goed, dan kan de winst fors oplopen. Zit u echter verkeerd dan gaat de waarde van deze producten heel snel bergaf. U kunt een groot deel van uw inleg verliezen. Dit heeft niets met beleggen te maken maar is speculatie. Daarnaast koopt u een afgeleid product maar bent u geen eigenaar van de activa waarop het slaat. Nog iets waar we weigerachtig tegenover staan. Laat de kelk aan u voorbijgaan.

 

Deel dit artikel